понеделник, 15 ноември 2010 г.

Крем супа от тиквички и пармезан

Продукти:


2 тиквички- цукини
1 голям картоф
50 гр кокосова мазнина- без аромат на кокос! или друга растителна мазнина
50 мл течна сметана
Настърган на люспи пармезан
копър, сол, сух чесън на гранули
Пушена сьомга
Ситно нарязани пера на пресен лук или чесън

Приготвяне:

Нарежете на дребни кубчета зеленчуците и задушете за секунди в мазнината.
Посолете леко и залейте с гореща вода.
Варете зеленчуците до готовност и до редуциране на течността.
Накрая добавете сметаната и оставете да се вари още 5 мин. докато се сгъсти леко, като през това време добавите и копъра. Махнете от котлона, разбъркайте и пасирайте.
Сервирайте супата  гарнирана с пушената сьомга и люспи пармезан на вкус. Поръсете отгоре с малко ситно нарязан пресен лук- от перата, или пресен чесън.

Източник на основната рецепта: vkusnoikrasivo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...