сряда, 23 февруари 2011 г.

Лек крем с йогурт и ягоди

Състав:


1 кофичка гъст йогурт
1 компот от ягоди
5 с.л. кафява захар или сироп от агаве
пакетче желатин
мента и боровинки или пресни ягоди за гарниране

Приготвяне:

Разделяме желатина 2:1 в две купички и накисваме с мъничко хладка вода. Когато набъбне го затопляме в микровълновата за по няколко секунди, като проверяваме да достигне телесна температура, но да не заври. Трябва да се усеща леко топличко на пръста.
В купа разбъркваме леко йогурта със захарта/сиропа от агаве и добавяме по- малкото количество желатин към него.
В друг съд пюрираме компота от ягодите и го смесваме с по- голямото количество желатин. Оставяме леко да хване желатина и в двете смеси. Когато имат по- стабилна плътност се нареждат на слоеве в отделни чашки, декорират се по желание с ментови листа и пресни горски плодове и се поставят в хладилник да стегнат напълно.



Компотът от ягоди може да се замени с всякакъв друг компот, по желание.
Желатинът е по- добре да се замени с агар- агар, но аз в този момент нямах и за това използвах желатин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...